O The Things Network Slovenia

V združenju The Things Network Slovenia se povezujemo organizacije, podjetja in posamezniki, ki se zavzemamo za vzpostavljanje odprtega omrežja IoT interneta stvari v Sloveniji, ki bo primerno tako za profesionalne namene uporabe kot za raziskovanje in razvoj novih rešitev in katerega lastniki in upravljalci smo njegovi uporabniki.

Julija 2015 je The Things Network z novo vrsto brezžičnega omrežja in z uporabo tehnologije LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) pokril celotno mesto Amsterdam. Omrežje je bilo v celoti zgrajeno in financirano iz strani uporabnikov (bottom-up). Sedaj pa se podobna omrežja gradijo v več kot 70 državah po svetu. Tudi v Sloveniji. Trenutno je pri nas aktivnih šest skupnosti, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Kopru, Ajdovščini in Novem mestu. Skupaj gradimo decentralizirano in odprto omrežje za internet stvari.

The Things Network Slovenia je vstopna točka v svet odprtih rešitev za internet stvari!

Vzpostavljamo ekosistem organizacij in podjetij, ki se ukvarjajo z izgradnjo odprtih omrežij in razvojem rešitev za internet stvari. Informiramo in razširjamo znanje o odprtih tehnologija za internet stvari in možnostih, ki jih te tehnologije ponujajo za razvoj novih IoT naprav in storitev. Iz praktičnih razlogov so naš trenutni fokus predvsem LoRaWAN tehnologije, smo pa odprti za raziskovanje ostalih rešitev.

Svetovanje in koordinacija

Želite vzpostaviti omrežje ali razviti pametno napravo in jo povezati v omrežje za internet stvari. V The Things Network Slovenia vam svetujemo o najprimernejših rešitvah ter vas povežemo s primerno organizacijo oz. podjetjem iz našega ekosistema, ki vam bo priskočila na pomoč pri razvoju in implementaciji.

Izobraževalne delavnice

Ponujamo delavnice, tako za izobraževalce kot za time razvijalcev, kjer vas izobrazimo o LoRa tehnologijah in njihovi uporabi za prototipiranje in razvoj novih rešitev.

Konferenca The Things Conference on Tour​

4.oktobra 2018 organiziramo prvi slovenski The Things Conference On Tour dogodek z namenom razširiti znanje o tehnologiji LoRaWAN in spodbuditi razvoj najrazličnejših LoRaWAN naprav in storitev. Naš cilj je na dogodku zbrati več kot sto razvijalcev in različnih podjetij iz regije, tako ekspertov kot tistih, ki se z LoRaWAN tehnologijo šele spoznavajo. Vsebine dogodka so namenjene tudi izobraževalcem, ki bodo lahko pridobljeno znanje o LoRaWAN tehnologiji s pridom uporabljali v učnem procesu.
Domači in tuji poznavalci, raziskovalci in izumitelji bodo udeležencem predstavili priložnosti, ki jih ta tehnologija ponuja in z njimi delili zanimive primere uporabe iz prakse. Udeleženci bodo pridobili tudi povsem praktično znanje, saj si bo imel vsak priložnost izdelati svojo LoRaWAN napravo.
Konferenca bo vse udeležence opremila s potrebnim znanjem, spretnostmi in poslovnimi kontakti za izdelavo zanesljivih, varnih in prilagodljivih LoRaWAN rešitev in jih pripravila na ustvarjanje IoT rešitev naslednje generacije.

The Things Network je odprto omrežje!

1. Lastniki podatkov so uporabniki

Podatki so kriptirani, tako preprečimo uhajanje podatkov in neželen dostop v primeru spletnih napadov.

2. Internetna nevtralnost

Vsi podatki se obravnavajo enako.

3. Decentraliziranost infrastrukture

Zagotavljanje kontinuiranega in neoviranega delovanja omrežja.

4. Odprta koda

Uporabniki so opolnomočeni za ustvarjanje novih rešitev.

5. Redundanca prehodov

Uporabniki so opolnomočeni za ustvarjanje novih rešitev.

O LoRaWAN tehnologiji

LoRaWAN je odprt brezžični IoT komunikacijski standard, ki omogoča povezovanje senzorjev in drugih naprav v omrežje z izjemno malo porabo energije in na velike razdalje. Glavne prednosti LoRaWAN omrežji so minimalni strošek vzpostavitve mrežne infrastrukture, velik domet, ogromna kapaciteta omrežja, zelo nizka poraba energije, v protokol vgrajeni varnost in enkripcija, ter velika odpornost na motnje in podpora za lokalizacijske storitve.

O LoRa IoT omrežjih

LoRa omrežje omogoča vzpostavitev zanesljive dvosmerne komunikacije med bazno postajo (gateway) in napravo (node) v zelo različnih scenarijih, od industrije, energetike, pametnih zgradb in pametnih mest, transporta, varnosti, trgovine do zdravstva in kmetijstva. Bazne postaje so združene v manjša privatna omrežja ali večja omrežja kot je The Things Network in komunicirajo z oblačno infrastrukturo (cloud).